Mistä lähteä liikkeelle? Oppiminenonline.com sivusto toimii OsaOppi III -hankkeen kotipesänä. Sivustolta löytyy listattuna osaamismerkit joita voi suorittaa (tämän lisäksi sivustolta löytyy myös muuta sisältöä, johon mahdollisesti palaan myöhemmin).

Osaamismerkkilistaus sisältää tällä hetkellä 47 osaamismerkkiä. Osaamismerkin saa itselleen kun näyttää siihen liittyvän osaamisen. Osaamisen osoittamista varten on tehty oma lomake, jonka avulla voi tarvittavan tiedon toimittaa merkin myöntäjälle. Osaamismerkkeihin luultavasti palaan myöhemmin (vaikuttavat niin kiinnostavilta), mutta tässä kohtaa taustaksi riittää todeta niiden olevan tehty Mozilla Open Badges avulla.

Vuosien varrella on tullut itse kokeiltua paljon ja kaikenlaista osana opetusta, joten päätin lähteä liikkeelle tutustumalla luotuihin osaamismerkkeihin ja niiden vaatimuksiin. Olen viimeisen 1,5 vuoden aikana ottanut OneNotea käyttöön, joten päätin viedä osaamismerkkien vaatimukset myöhempää ja tarkempaa tarkastelua varten omaan muistikirjaan. Tällöin sain luotua itselleni soveltuvan listan osaamismerkeistä ja niiden vaatimuksista. Pystyn nyt kätevästi jatkossa merkitsemään suoraan ”ruksi-ruutuun” periaatteella suorittamani osaamismerkit. Kiinnostuneille päätin tehdä oman jaetun OneNote-dokumentin tarkastelua ja muokkausta varten. Voit käydä testaamassa tätä osaamismerkkien seuraamista jakamassani OneNote-dokumentissa osoitteessa http://bit.ly/osaoppi3osaamismerkit.onenote-osaamismerkit

 

 

Omassa muistikirjassani tein vielä erillisen jaon teemojen mukaan osiin, joihin loin teemojen mukaiset osaamismerkit. Näistä osaamismerkeistä sain myös mieleeni luoda tämän blogin (joka nyt toivottavasti kelpaa Blogiklinikka / WordPress osaamismerkin suorittamiseen vaikka ei ole wordpress.com palveluun luotu).

onenote-jaottelu

onenote-jaottelu-osaamismerkit

Tehdessäni OneNote-dokumenttia huomasin osaamismerkkien osoittamistapojen olevan hyvin pohdittuja. Osaamismerkit eivät tule itsestään, mutta eivät kuitenkaan vaadi ylitsepääsemätöntä työmäärää. En malta odottaa, että pääsen aloittamaan tarkemmin osaamismerkkien läpikäymisen!

Jarno

Jarno

TVT:n opetuskäytön kehittämisestä kiinnostunut opettaja, joka toimii myös SASKYn TVT-koordinaattorina

More Posts

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

OsaOppi III osaamismerkit (open badges)
Merkitty: